آزاد سازی مدرک تحصیلی چگونه انجام میشود؟
دانشجویان پس از اتمام تحصیل در دانشگاه خود برای ادامه تحصیل در خارج از کشور و در کل اخذ پذیرش تحصیلی، نیاز به آماده سازی و ارائه مدارک مختلف دارند. از جمله مهمترین مدارک موردن نیاز میتوان به مدرک دانشگاه محل تحصیل اشاره کرد که شامل ریز نمرات و گواهینامه فارغ التحصیلی است. ما در این مطلب قصد داریم روشهای آزاد سازی مدرک تحصیلی را برای شما توضیح دهیم.
روشهای آزاد سازی مدارک تحصیلی از وزارت علوم
دانشجویانی که در دانشگاههای دولتی وزارت علوم مشغول به تحصیل بودهاند، به دلیل تحصیل رایگان به ازای سالهای تحصیلی و مطابق با منطقهای که در زمان کنکور در آن حضور داشتهاند، به دولت تعهد خدمت دارند. بنابراین مدارک آنها تا پس از اتمام این تعهد در گرو دانشگاه باقی میماند و نیاز به آزاد سازی مدارک و ریزنمرات تحصیلی خود دارند. بهطورکلی برای لغو تعهد خدمت و آزاد سازی مدارک تحصیلی از وزارت علوم از سه روش میتوان استفاده کرد. در ادامه با این سه روش آشنا میشویم.
آزاد سازی مدرک تحصیلی با سابقه بیمه
اولین راه برای آزاد کردن مدرک دانشگاهی، کار کردن به اندازه مدت زمان تحصیل در دانشگاه است تا سابقه کاری (با واریز حق بیمه) برای دانشجو محاسبه شود. بنابراین، چنانچه دوره کارشناسی ۴ ساله خود را در دانشگاهی دولتی وزارت علوم گذرانده باشید، باید تا ۴ سال مشغول به کار با بیمه شوید.
آزاد سازی مدارک دانشگاه با پرداخت هزینه
راه حل دوم برای آزاد سازی مدرک تحصیلی، پرداخت هزینه است. هزینه آزاد کردن مدرک به عوامل مختلفی مانند تعداد ترمهای گذراندهشده، تعداد واحدها، سال شروع تحصیل، دانشگاه و منطقه تحصیل بستگی دارد. چنانچه در حال تحصیل هستید و قصد اپلای برای دانشگاههای خارجی و مهاجرت تحصیلی را دارید، میتوانید از دانشگاه خود تقاضای گواهی اشتغال به تحصیل کرده و ریز نمرات ترمهای گذرانده شده را با پرداخت مبلغی به عنوان ودیعه، دریافت کنید. برای دریافت اصل مدرک بعد از فارغ التحصیلی باید تمام هزینه آزاد کردن مدرک را بپردازید.
آزادسازی مدرک با استفاده از نامه عدم کاریابی
راه حل سوم که برای آزاد کردن مدرک تحصیلی به دانشجو پیشنهاد میشود، استفاده از گواهی عدم کاریابی است. با ارائه گواهی عدم کاریابی به دانشگاه و تحت شرایطی، میتوانید بدون پرداخت هزینه مدرک خود را آزاد کنید.
در ادامه با مراحل آزاد سازی مدرک تحصیلی با استفاده از نامه عدم کاریابی آشنا میشویم:
- پس از گذشت 1 سال از فارغالتحصیلی به موسسه کاریابی شهر یا استانی که ساکن آن هستید مراجعه و برای کاریابی ثبتنام میکنید
- با گذشت ۶ ماه از تاریخ ثبت نام در موسسه کاریابی، میتوانید به آن مراجعه کرده و با توجه به عدم معرفی فرصت شغلی مناسب از آنها نامهای با مضمون عدم یافتن شغل مناسب درخواست کنید
- موسسه کاریابی گواهی را صادر کرده و به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ارسال میکند
- پس از آن، گزارش عدم کاریابی شما توسط اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اداره کل مرکز استان فرستاده میشود
- در نهایت، نامه از اداره کل به دانشگاه محل تحصیل شما ارسال شده و به دلیل وجود گواهی عدم کاریابی، میتوانید مدرک تحصیلی خود را آزاد کنید
روشهای آزاد کردن مدرک تحصیلی از وزارت بهداشت
آزادسازی مدرک تحصیلی برای افرادی که در رشتههای زیر نظر وزارت بهداشت تحصیل کردهاند مانند پزشکی، پرستاری، اتاق عمل، داروسازی و… کمی پیچیدهتر و دشوارتر است. دانشجویان وزارت بهداشت دارای طرحهای اجباری هستند که باید بعد از پایان تحصیل خود در جایی که وزارت بهداشت برای آنها تعیین میکند، طرح خدمت خود را بگذرانند. در ادامه با روشهای آزاد کردن مدرک تحصیلی از وزارت بهداشت آشنا میشویم.
آزاد سازی مدرک با طرح خدمت اجباری
دانشجویان رشتههای وزارت بهداشت تعهداتی دارند که هنگام شروع تحصیل بهصورت رسمی و محضری این تعهدات را میپذیرند. این دانشجویان در ترمهای آخر تحصیل خود به مدت چند سال باید در مکانهای زیر نظر وزارت بهداشت طرح اجباری بگذرانند. پس از گذراندن این طرح مدرک دانشجو آزاد میشود.
آزاد سازی مدرک با ارائه وثیقه
شاید دانشجویی بخواهد بلافاصله بعد از اتمام درس خود، برای دریافت ویزای تحصیلی از یک کشور خارجی اقدام کند. در این صورت زمان کافی برای گذراندن طرح خدمت را نخواهد داشت. این دانشجویان باید برای این کار وثیقه بگذارند. البته این وثیقه فقط زمانی اعتبار دارد که شما بخواهید برای ادامه تحصیل به دانشگاههایی بروید که مورد قبول وزارت بهداشت هستند.
وثیقهای که دانشجویان باید در اختیار وزارت بهداشت بگذارند تا مدرکشان آزاد شود به دو شکل میباشد:
- وثیقه نقدی: شما باید به میزان هزینه مورد نیاز بهصورت نقدی وثیقه ارائه دهید تا اجازه آزاد سازی مدرک تحصیلی وزارت بهداشت به شما داده شود
- وثیقه ملکی: با توجه به هزینهای که برای شما تعیین شده است، باید ملک خود را ارزشگذاری کنید و در صورتی که ملک به حد نصاب برسد، سند ملکی را بهصورت وثیقه برای آزاد سازی مدرک تحصیلی خود میگذارید
نحوه آزاد سازی مدرک دانشگاه آزاد
همانطور که اشاره شد یکی از مهمترین کارهایی که بعد از تمام شدن واحدهای درسی و درج نمرات پایانی، هر فارغالتحصیلی باید انجام دهد، گرفتن گواهی موقت پایان تحصیل، طی کردن مراحل فارغ التحصیلی و آزاد سازی اصل مدرک دانشگاهی است. آزاد سازی مدرک تحصیلی دانشگاه آزاد بر خلاف دانشگاههای دولتی وزارت علوم و وزارت بهداشت کار بسیار سادهای است.
در ادامه با مراحل آزاد سازی مدرک تحصیلی دانشگاه آزاد آشنا میشویم:
- در ابتدا باید پس از ثبت شدن نهایی نمرات پایانی و اتمام همه واحدهای درسی به امور فارغالتحصیلان دانشگاه خود مراجعه کنید
- فرم تسویه حساب و فرم مدارک لازم را برای انجام مراحل آزادسازی اصل مدرک دانشگاه آزاد از کارشناس مربوطه دریافت کنید
- فرمها را تکمیل کرده و تمام هزینههای لازم را با دانشگاه تسویه حساب کنید
- کارشناس مربوطه پرونده تحصیلی شما را بررسی کرده و مدارک شما را دریافت خواهد کرد. چنانچه به صورت کامل با دانشگاه تسویه حساب کرده باشید، با تایید اداره امور فارغالتحصیلان مراحل آزاد سازی مدرک آغاز خواهد شد
دریافت خدمات شغلی متنوع از مجموعه رابین تدبیر ویدا
رابین تدبیر یک مجموعه معتبر و باسابقه در زمینه ارائه خدمات شغلی متنوع است. ما در این مجموعه با مشاورههای تخصصی در رابطه با موارد شغلی مختلف مانند آزاد سازی مدرک تحصیلی، اشتغال اتباع خارجی، بیمه بیکاری و… شما را در مسیر دستیابی به اهدافتان یاری میکنیم.
سوالات متداول
وثیقهای که دانشجویان باید در اختیار وزارت بهداشت بگذارند تا مدرکشان آزاد شود شامل چه مواردی است؟
این وثیقه میتواند به صورت نقدی یا ملکی باشد. در صورت وثیقه ملکی باید ملک خود را ارزشگذاری کنید و در صورتی که ملک به حد نصاب برسد، سند ملکی را بهصورت وثیقه برای آزاد سازی مدرک تحصیلی خود میگذارید.
آزاد سازی مدرک تحصیلی با سابقه بیمه چگونه صورت میگیرد؟
در این روش برای آزاد کردن مدرک دانشگاهی، باید به اندازه مدت زمان تحصیل در دانشگاه، سابقه کاری (با واریز حق بیمه) داشته باشید.