ثبت انواع شرکت در ایران شامل مراحل و نکات متفاوتی است
پیش از اینکه برای ثبت یک شرکت اقدام کنید، ابتدا باید مواردی مانند حوزه فعالیت، میزان مسئولیت شرکا و نوع آن را انتخاب کنید. چراکه میزان تقسیم مسئولیت و شیوه عملکرد هر نوع شرکت با انواع دیگر متفاوت است. ازآنجاییکه هر نوع شرکت خاص، توانایی فعالیت در حوزههای متفاوتی داشته و امکان دریافت مجوزهای مخصوصی را دارد، باید در انتخاب نوع شرکت دقت ویژهای کنید. پس از انتخاب نوع شرکت خود باید با مراحل ثبت آن شرکت آشنا شوید تا در روند ثبت شرکت، با مشکل مواجه نشوید. برخی از محبوبترین انواع شرکتها، در دستههای شرکتهای سهامی و خاص، تضامنی، غیر سهامی، مختلط سهامی و تعاونی هستند. در این مطلب مراحل ثبت انواع شرکتها را بررسی میکنیم.
مراحل ثبت شرکتهای خدماتی
فعالیت برخی شرکتها در زمینه ارائه خدماتی مانند حملونقل، تاسیسات ساختمانی، تعمیرات، چاپ و تکثیر و نگهداری از فضاهای سبز است. برای اینکه بتوانید یک شرکت خدماتی را ثبت کنید باید حداقل 3 عضو، 2 بازرس و مقدار مشخصی سرمایه اولیه داشته باشید. برای ثبت یک شرکت خدماتی باید ابتدا مدارکی مانند کپی شناسنامه و کارت ملی، گواهی عدم سو پیشینه، مجوزهای لازم و امضای اقرارنامه را ارائه دهید.
پیشنهاد میشود برای ثبت شرکت خدماتی خود حتما به یک وکیل باسابقه و حرفهای مراجعه کنید تا این فرایند را به طور تماموکمال و بدون مشکل از جانب شما اجرا کند. چراکه برای ثبت انواع شرکت باید درمورد تشریفات و زمینههای تخصصی این حوزه از اطلاعات کافی برخوردار باشید. توجه داشته باشید که اگر برای اجرای فرایند ثبت این شرکت قصد دارید از یک وکیل استفاده کنید، باید ابتدا وکالتنامهای معتبر به نام او تنظیم کنید.
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
برای ثبت انواع شرکت باید ابتدا شرکای شرکت شخصا یا با کمک یک وکیل، اساسنامه شرکت را امضا کنند. این عمل برای ثبت شرکت خاص نیز صدق میکند. در قدم بعدی باید سرمایه کل شرکت جمعآوری شده و به یک حساب بانکی خاص واریز شود. آوردههای غیر نقدی شرکت نیز باید ابتدا تحت نظر یک کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی شوند. همچنین لازم به ذکر است که برای ثبت انواع شرکت، باید حداقل سرمایهای به میزان یک میلیون ريال داشته باشید. قسمت بعدی یکی از مهمترین مراحل این کار است که در آن باید مدیران و بازرسان شرکت، سمت خود را بهصورت کتبی بپذیرند.
مراحلی که ذکر شدند صرفا برای تشکیل شرکت سهامی خاص بودند. برای اینکه این شرکت بهصورت رسمی کار خود را آغاز کرده و در اداره ثبت شرکتها ثبت شود، باید اظهارنامهای به همراه مدارک زیر را به این اداره ثبت ارسال شود:
- اظهارنامهای که نشاندهنده اهدای سهام و تاییدیه بانکی است
- اساسنامهای که توسط تمام سهامداران شرکت امضا شده است
- ثبت صورتجلسهای که برای انتخاب مدیران برگزار شده است و ارائه مدرک قبولی از سوی افراد منتخب و بازرسان
- نام روزنامهای که تمام آگهیهای مربوط به شرکت را تا اولین مجمع عمومی عادی منتشر میکند
مراحل ثبت شرکت سهامی عام
شرکت سهامی عام برای جذب سرمایههای خرد در جهت اجرای امور پرهزینه شرکت ایجاد میشود. با ثبت شرکت سهامی عام شما میتوانید از سرمایهگذاریهای عمومی افراد، میزان نقدینگی در گردش بیشتری دریافت کرده و به رشد شرکت کمک کنید. در این نوع شرکت، موسسان مقدمات لازم برای ایجاد شرکت و فرایند پذیرهنویسی را اجرا میکنند تا شرایط برای جذب شرکای دیگر نیز فراهم شود. پس از پایان فرایند جذب سرمایه، مجمع عمومی موسس شرکت با حضور تمامی شرکا تشکیل میشود.
سپس موسسان شرکت باید پذیرهنویسی را به سازمان بورس اوراق بهادار اعلام کنند تا مفاد و شرایط ثبت این پذیرهنویسی تایید شود. پذیرهنویسی باید توسط موسسان شرکت در روزنامهها آگهی شده و به اطلاع عموم افراد برسد. پس از این، علاقهمندان در صورت نیاز به بانک مشخص شده در این آگهی مراجعه کرده و سهام موردنظر خود را با انتقال مبالغ مشخص، دریافت میکنند. پس از تعیین شدن سرمایه شرکت، 35 درصد آن بهصورت نقدی پرداخت شده و سهم هریک از سرمایهگذاران اعلام میشود. برای ثبت شرکت سهامی عام نیز باید مدارکی را ارائه دهید که به شرح زیر هستند:
- 2 نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره
- 2 نسخه اظهارنامه
- فتوکپی شناسنامه مدیران
- مجوزهای لازم برای ثبت شرکت
- گواهی بانکی
- 2 نسخه از اساسنامه شرکت
مراحل ثبت شرکت مسئولیت محدود
برای ثبت شرکتهای مسئولیت محدود، کافی است شرکتنامه تنظیم شده و توسط تمام شرکای این مجموعه امضا شود. همچنین باید توجه داشت که تمام سرمایههای نقدی و غیر نقدی شرکت باید بهصورت کامل ارائه و بررسی شوند. در انتها باید میزان مشارکت هر فرد در انجام امور و میزان سهم آن شخص مشخص شود تا تمام این مدارک به اداره ثبت شرکتها ارسال شوند.
مراحل ثبت شرکت مختلط سهامی
برای ثبت شرکت مختلط سهامی نیز باید پیش از هر چیزی شرکتنامه و اساسنامه شرکت بهصورت کامل بررسی و تنظیم شوند. در ادامه باید مدیران توسط موسسان شرکت تعیین شده، یکسوم سرمایه شرکت بلوکه شود. همچنین مدیر شرکت باید در خصوص ارائه دو سوم دیگر سرمایه نیز تعهد دهد.
ثبت انواع شرکتها با مجموعه رابین تدبیر
برای ثبت انواع شرکتها باید ابتدا با انواع آنها آشنا شده و درمورد نحوه ثبت هرکدام تحقیق کنید. فرایند ثبت هر نوع شرکت، دارای تشریفات و قوانین خاصی است که به دانش تخصصی و آشنایی کامل با این پروسه نیاز دارد. برای انجام هرچه بهتر این فرایندها و جلوگیری از بروز هرگونه مشکل احتمالی میان شرکا، بهتر است از یک وکیل مجرب برای انجام تمامی مراحل ثبت شرکت استفاده کنید. رابین تدبیر؛ مجموعهای معتبر و با سابقهای درخشان در زمینه ثبت شرکتهای تعاونی، خدماتی، سهامی عام و سهامی خاص است که شما را در انجام تمام امور ثبت شرکت همراهی میکند. شما میتوانید برای دریافت اطلاعات لازم در زمینه ثبت انواع شرکتها و راهکارهای اجرای این موارد با کارشناسان ما مشورت کنید.
سوالات متداول
برای ثبت یک شرکت سهامی عام باید چه مدارکی ارائه شود؟
بهطورکلی برای ثبت هر نوع شرکت باید برخی مدارک ارائه شوند که برای شرکتهای سهامی عام این مدارک مواردی مانند، صورتجلسه هیئت مدیره، اظهارنامه و مجوزهای لازم برای ثبت شرکت هستند.
برای ثبت یک شرکت سهامی خاص باید چه مقدار سرمایه داشت؟
برای ثبت هر شرکت باید حداقل یک میلیون تومان سرمایه در صندوق سرمایهتان باشد تا صلاحیت راهاندازی شرکت را داشته باشید.