صدور پروانه کار نیازمند طی مراحل مختلفی است
یکی از مشکلاتی که اتباع خارجی پس از مهاجرت به ایران با آن مواجه میشوند، اشتغال و کسب درآمد است. از آنجایی که اتباع مهاجر نیز به اشتغال و درآمدزایی نیاز دارند، باید با قوانین صدور پروانه کار و مفهوم آن آشنا شوند. همانطور که برای راهاندازی یک شرکت باید ابتدا پروانه کسب این مجموعه از مراکز کنترل عملیاتی دریافت شود، اتباع مهاجر نیز باید پروانه کار خود را برای اجرای یک عملیات خاص تهیه کنند. با استفاده از این مجوز میتوانید بدون نگرانی به فعالیت در یک حوزه خاص پرداخته و از حقوق و مزایای آن بهرهمند شوید. در این مطلب شما را با مفهوم پروانه کار، کاربردهای این پروانه و نکات مهمی که برای دریافت آن باید در نظر داشته باشید را بررسی میکنیم.
پروانه کار چیست؟
هنگامی که اتباع خارجی قصد دارند در کشور مقصد مشغول به کار شوند، باید ابتدا برای دریافت مجوزهای لازم برای انجام این کار اقدام کنند. یکی از مهمترین مجوزهایی که برای این منظور باید اخذ شود، پروانه کار است. این پروانه یک مدرک رسمی و کتبی بوده که باید از یک سازمان معتبر صادر شود. با ارائه این مدرک به اشخاص خاص، این افراد مجوز لازم را برای انجام یک کار مشخص دارند. اما لازم است بدانید که بر روند اجرایی این کار باید نظارتی باشد تا بر اساس چارچوبهای مشخص شده توسط آن سازمان انجام شود.
کاربردهای پروانه کار
در روند اجرایی برخی پروژهها ممکن است محیط زیست نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. برای مثال برخی کارخانهها میتوانند در فرایند تولید محصولات خود باعث ایجاد آلودگیهای جبرانناپذیری برای محیطزیست بشوند. همچنین به دلیل خطرناک بودن روند اجرایی کار، ایمنی کارکنان از اهمیت بالایی برخوردار است. در این موارد باید تیم اجرایی پروژه پیش از شروع کردن روند صدور پروانه کار را دریافت کند تا از اجرای صحیح فرایند کار اطمینان حاصل شود. اما کاربرد این مجوز تنها در اجرای پروژههای خاص خلاصه نمیشود، و در مواردی اتباع نیز برای حضور در روند اجرایی یک پروژه خاص لازم است این پروانه را دریافت کنند.
نکاتی که در هنگام صدور پروانه کار باید به آن دقت کنید
در هر صنف و صنعت خاص، قوانین متفاوتی حکمفرما است که باید پیش از اقدام برای صدور پروانه کار آنها را بررسی کنید. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد مسئولیتهای مختلف، استراتژیهای شرکت و قوانین محلی میتوانید تصویر بهتری از شیوه ارائه کار داشته باشید. دلیل اهمیت بالای بررسی این استراتژیها و قوانین این است که روشهای انجام آن کار باید کاملا بر اساس ضوابط و مقررات وضع شده در هنگام صدور پروانه باشند. در ادامه برخی دیگر از نکات مهمی که در هنگام صدور پروانه کار باید درنظر داشته باشید را بررسی میکنیم.
مواردی که در پروانه کار باید ثبت شوند
در هنگام دریافت پروانه کار باید حتما به جزئیات و مواردی که قرار است در این پروانه ثبت شوند دقت کنید تا برای انجام فعالیتهای خود با مشکل مواجه نشوید. برای مثال در این پروانه باید به طور دقیق فعالیتی که قرار است انجام شود را ذکر کرده تا این پروانه برای تمامی خدمات مورد نیاز این پروژه کاربرد مناسبی داشته باشد. از دیگر مواردی که برای صدور برگه پروانه کار باید بررسی شود، شرح دقیق موقعیت و بخش خاص تاسیسات است. در قسمت زیر برخی دیگر از اطلاعاتی که سازمان صادرکننده این مدرک، باید در برگه پروانه کار ثبت کند را آوردهایم:
- جزئیات ابزار حفاظتی از کارکنان بخش
- تایید شدن هویت فرد یا افراد
- زمان اعتبار پروانه کار
- امضای مسئول انجام پروژه
- امضای مسئول صدور پروانه
- جزئیات گروه کاری و دیگر تجهیزات
- جزئیات مربوط به خطرات کار
- احتیاطهای درنظر گرفته شده برای این خطرات
- تاییدیه مهندس ناظر بر رویه انجام و اتمام کار
دریافت پروانه کار برای چه مشاغلی مناسب است؟
یکی دیگر از نکات مهمی که باید برای دریافت پروانه کار به بررسی آن بپردازید، این است که آیا مجوز کار برای حیطه فعالیت شما کاربرد دارد یا خیر؟ برای همین در ادامه برخی از مشاغلی که باید برای فعالیت در آنها مجوز کار داشته باشید را بررسی میکنیم.
فعالیتهای مرتبط با برق
در میان مشاغل خطرناک، آنهایی که با برق ساختمان یا فشار قوی سروکار دارند، نیازمند دریافت مجوز از سوی یک سازمان معتبر هستند. برای مثال میتوان به مواردی مانند اتفاقات برق و برق صنعتی اشاره کرد که کارکنان این رشتههای شغلی پرخطر باید دارای پروانه کار باشند.
فعالیتهای مربوط به کشتی
اگر قصد دارید در حوزهای فعالیت کنید که قرار است بر روی عرشه کشتی کارهای خود را انجام دهید، همیشه احتمال سقوط در دریا و یا برخورد با ابزارآلات سنگین وجود دارد. بنابراین طبیعی است که برای فعالیت در این حوزه نیز باید پروانه کار داشته باشید.
فعالیتهایی مرتبط با گرمای شدید
تمامی فعالیتهایی که ممکن است برای انجام کارهای خود در معرض حرارت بالا قرار بگیرید، نیازمند پروانه کار هستند. برخی از این مشاغل مواردی مانند سایش، جوشکاری، برشکاری و شعله سنگزنی بوده که ریسک آسیبپذیری بالایی دارند.
دریافت مشاوره برای صدور پروانه کار از مجموعه رابین تدبیر
اتباع خارجی که قصد دارند در کشور ایران مشغول به کار شوند، باید مجوزهای متنوعی را از سازمانهای مربوطه دریافت کنند. برای دریافت این مجوزها باید ابتدا مدارک لازم خود را ارائه دهید. توجه داشته باشید که دریافت این مجوزها تنها به اتباع محدود نمیشود و کارفرمایان نیز باید برای اجرای پروژههایی که در آنها کارکنانشان در معرض خطرات خاصی قرار دارند، باید مجوزهای لازم را برای این منظور دریافت کنند. با رعایت این قوانین در اجرای پروژههای خود میتوانید از مشکلات حقوقی احتمالی نیز پیشگیری کنید. رابین تدبیر مجموعهای معتبر برای ارائه خدمات شغلی و اقدام در زمینه صدور پروانه کار از سازمانهای معتبر است. شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
دریافت پروانه کار برای چه مشاغلی توصیه میشود؟
پروانه کار برای اجرای تمامی مشاغل پرمخاطره توسط اتباع، باید دریافت شود. برخی از این مشاغل پرمخاطره مواردی مانند کار بر روی عرشه، سیمکشی و نصب تابلوهای برق، جوشکاری و برشکاری هستند.
بر روی برگه پروانه کار باید چه مواردی ذکر شوند؟
در هنگام صدور پروانه کار باید مواردی مانند جزئیات ابزار حفاظتی کارکنان بخش، تایید شدن هویت فرد یا افراد توسط سازمان مسئول، زمان اعتبار پروانه کار، امضای مسئول انجام پروژه و امضای مسئول صدور پروانه بهصورت کامل ثبت شوند.